Earth Day, Baby Shower, weet jij wat het is?
29 apr. 2010
vanuit
Hello family and friends,
De afgelopen twee weken heb ik niet heel veel bijzonders beleefd, maar wel een aantal interessante dingen waar ik in Nederland nog nooooooiiit van gehoord heb!
Woensdag 14 april
Werken en weinig nieuws om te vertellen.
Donderdag 15 april
Eerst heb ik gewoon gewerkt. Het is echt super goed weer, dus toen hebben Jessica, Monica en ik besloten om een wandeling te gaan doen. Uiteindelijk zijn we Mount Norquay op geweest. Is 1,5 uur lopen, maar daarna kwam je bijna bovenaan de berg en daar is een open veld en daar zijn we op gegaan. Daar waren wel 34 wilde schapen (big horn sheep) En het maakte ze echt helemaal niets uit dat je daar was. Ze liepen op een afstand van 15 meter bij ons vandaan en sommige lagen en was echt geweldige ervaring. Gewoon in de wildernis zitten met wilde dieren!!
Vrijdag 16 april
Met Carla langs de Bow River gelopen en een rondje door het dorp. Dat natuurlijk na werk! Het is alweer een geweldige voorjaarsdag. Blauwe lucht en geweldige zon.
Zaterdag 17 april
Kamers gedaan. En het blijft de hele week goed weer. Dus ik doe ongeveer elke dag wel een rondje door het dorp heen. Gewoon klein boodschapje doen of iets wat mij te binnen schiet.
Zondag 18 april
Weer gewerkt. Geen nieuws. Weinig gedaan.
Maandag 19 april
Extra opdrachten gedaan en geen kamers. Aan het einde van de middag zijn we met z’n alle gaan BBQ’en! Het is echt heel lekker weer en we hebben erg genoten allemaal. Ik moest naar Zumba, dus ben er niet de hele tijd geweest, maar wel een lekker biefstukje gegeten.
Dinsdag 20 april
Extra taken gedaan en geen kamers schoon gemaakt vandaag.
Woensdag 21 april
Kamers schoon gemaakt. Ook kreeg ik te horen dat ik weer vrijwilligerswerk zou doen. Was ik helemaal vergeten. Dus met de anderen (Lisa, Monica, Jessica en Tom) zijn we naar de avond geweest waar je gratis pasta kunt krijgen. Nu gingen wij alleen andere dus helpen. Het was echt helemaal niet druk. Tom en ik zijn over de hoofdstraat gelopen en in elke winkel een kalender gegeven. Ze doen namelijk met die organisatie ( Banfflife) ook veel activiteiten voor een goede prijs. En het was alweer geweldig goed weer, dus helemaal niet erg om te doen.
Donderdag 22 april
Earth day. Earth day is een speciale dag waar veel mensen hier in Canada rekening houden met het milieu en energie. Ook in het hotel hebben wij een aantal dingen gedaan om te helpen. Samen met Cienne kamers gedaan. Echt leuk. Er had niemand die nog een nacht bleef gebeld of ze normale services wilde en omdat het Earth day is moesten we alleen de afval legen en de bedden opmaken. Dat was om energie enz. te besparen. Ze zijn hier echt heel erg bezig met het milieu. En wij hebben dus ook geholpen in het hotel !
Vrijdag 23 april
Vandaag eindelijk vrij! Eerst even een aantal dingen op het werk rond gemaakt en daarna ben ik opgehaald en naar Canmore geweest. Was weer een hele gezellige dag. We hebben een rondje door de hoofdstraat van Canmore gedaan en het was een heerlijk zonnige dag, dus daarna lekker op het balkon achter het huis gezeten. Moest wel weer op tijd thuis zijn, want om 19.00 uur zou ik op het werk zijn voor de “Baby Shower”. Mary Ann is zwanger en het is een feest en dan staat alles in het teken van de baby. Ook neem je allemaal iets te eten mee en dan heb je 1 grote maaltijd met allemaal. Het was heel gezellig. Ook een paar spelletjes moeten doen, en was geweldig. Erg gelachen en een gezellige avond gehad. Thuis gekomen nog wat gerommeld en om half elf mijn bed ingedoken.
Zaterdag 24 april
Weer tijd voor werk. Was rare dag. We hebben 2 groepen met tieners en dat werkte vandaag niet echt lekker, want ze bleven allemaal tot half elf op bed liggen en dan pas om half twee uit de kamer. Dus schoon maken gaat dan nogal moeilijk. Toch met wat gedoe konden we om drie uur naar huis.
Zondag 25 april
Weer een drukke dag. Maar heel anders dan een normale zondag. Normaliter er zijn veel mensen die het hotel verlaten ’s ochtends, maar omdat we vandaag de groepen nog hebben, hadden we juist bijna het hele hotel met alleen maar blijvers.
Maandag 26 april
Ik ben vandaag gaan werken. Eigenlijk zou ik vrij zijn, maar vandaag gaan alle beide de groepen weg, dus we hebben heel veel kamers die allemaal weer schoon gemaakt moeten worden. Uiteindelijk hebben we allemaal geholpen en waren we eigenlijk best wel snel klaar. 's Avonds ben ik weer naar Zumba geweest. We doen elke week hetzelfde, maar het is heel leuk, omdat we ongeveer met dezelfde groep zijn en weten hoe de nummers en dansen in elkaar zitten. Er zijn hele leuke, maar ook irritante bij, haha! Plezier hebben we in ieder geval wel. Daar gaat het om vind ik.
Dinsdag 27 april
Vandaag ben ik wel vrij. Ik ben eerst lekker rustig wakker geworden en toen heb ik de bus van kwart voor elf genomen naar Lake Louise om te gaan skiën. Het was weinig meer helaas! Je zag overal bruine plekken en rotsen. Wat ook wel mooi was, vooral de rotsen dan! Maar om te skiën schiet dat niet veel op. Ik wilde met de tour mee, maar ik was te laat, dus ben ik ze gaan volgen, omdat ik weet hoe ze skiën. Uiteindelijk kon ik bij ze aansluiten en daar was ik wel blij mee. Anders was ik naar de Lodge toe gegaan en had ik daar gewacht tot de bus zou komen, want ik vond het weinig succes. Uiteindelijk tot kwart over drie met de groep gegaan en daarna gewacht op de bus ( 16.30 uur) En om kwart over vijf was ik weer thuis. Rustige avond gehad en televisie gekeken.
En dan nog even iets anders.
Ik kan jullie vertellen dat ik vandaag over precies zes weken op reis ga. Ik ga vanaf hier naar Niton Junction. Dat is ook in Alberta, maar dan meer naar het Noorden. Het ligt 150 km vanaf Edmonton. Daar ga ik nog voor zes weken op een boerderij werken! Het is een boerderij waar ze met paarden werken. Ik zal ook wel andere dingen moeten doen, maar dat zien we allemaal vanzelf wel.
Dit was het voor nu. Ik heb niet veel foto's van de afgelopen twee weken, maar ik kijk even of ik misschien wat leuke kan vinden! Die zien jullie dan snel.
Groetjes uit het wisselvallige Banff. Eerst een week 22 graden en prachtig weer. Nu in het Nederlandse regen weer
Woensdag 14 april
Werken en weinig nieuws om te vertellen.
Donderdag 15 april
Vrijdag 16 april
Zaterdag 17 april
Zondag 18 april
Weer gewerkt. Geen nieuws. Weinig gedaan.
Maandag 19 april
Dinsdag 20 april
Extra taken gedaan en geen kamers schoon gemaakt vandaag.
Woensdag 21 april
Donderdag 22 april
Vrijdag 23 april
Zaterdag 24 april
Zondag 25 april
Maandag 26 april
Dinsdag 27 april
En dan nog even iets anders.
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}