winter

Lieve allemaal,

Daar ben ik weer met een gloednieuw verhaal van de afgelopen twee weken. En ik kan je vertellen, voor mij begint het heel erg goed!! En ze zeggen toch: “een goed begin, is het halve werk!!??”

Woensdag 25 november
Vandaag is eindelijk de dag aangebroken, namelijk SKITIJD !!!! Jullie weten al dat ik mijn eigen ski’s enz.. gekocht had, dus hoefde helemaal niet moeilijk te doen. Om zeven uur mijn bed uitgevlogen, skikleren aan en kom maar op. Ik ben samen met Jessica gegaan. Zij snowboard en is ook best goed en heeft ook haar eigen spullen. De bus zat helemaal vol en daar gingen we, 20 minuten met de bus. Aangekomen bij Sunshine Village, moet je eerst omhoog met de gondel voordat je op de skipiste uit komt. Was waanzinnig leuk en had ik ook mooi de tijd om mijn skischoenen aan te doen . Uiteindelijk hebben we een heel stuk verkend van de piste (Jessica wist al stukken, omdat ze vorig jaar ook in Banff is geweest) en we hadden het samen uiterst gezellig!! ’s Avonds thuis weer aangekomen wel dood moe en niets meer uitgevoerd Alleen nog naar pasta night geweest. Je kunt daar namelijk elke woensdag in de maanden november t/m januari gratis pasta krijgen. Is nooit weg, erg makkelijk en nog smakelijk ook!! Wat wil je nog meer. Daarna gauw me bed ingedoken, want morgen weer een dag.

Donderdag 26 november
Het plan om vandaag naar Lake Louise te gaan. Dat is een ander skigebied. Ik weer om zeven uur wakker en toen kwam Jessica uit haar kamer dat ze niet goed had geslapen of we een bus later konden nemen. Natuurlijk geen probleem!! Dus zij op rooster gekeken, gaat een bus om 9.55, die kunnen we nemen. Oké, dus op de bank gezeten, boek gelezen en gewacht. Uiteindelijk bleek die bus niet naar Lake Louise te gaan en er was tot 11.15 geen andere bus. Naar Lake Louise is het wel 45 min, dus uiteindelijk besloten om 11.11 maar naar Sunshine Village te gaan, want ben je minder reistijd kwijt. Deze dag was op de ski piste heel erg raar. Het sneeuwde echt de hele dag behoorlijk en boven op de berg kon je gewoon niet meer dan 5 meter voor je uit kijken. Erg griezelig, want waar moet je heen. Denk je: “nou gewoon naar beneden”!! Ja, haha, maar er is wel verschil tussen blauw en zwart Dus toch maar rustig aan en naar blauw. Weer was minder, maar gewoon fantastisch!!!

Vrijdag 27 november
I worked, read and had a relaxed day, because all my muscles were soar !!

Zaterdag 28 november
Vandaag drukker dan gisteren. Was een lekker dagje. Lekker boek gelezen en nog aantal kleine boodschapjes gedaan. Ook heb ik afgelopen week een keer garnalen gekocht, want ze vertelde me hier dat het erg makkelijk te maken is. Dus met een aantal instructies heb ik vanavond garnaaltjes gemaakt. Het is zooo makelijk!! Boter in de pan (als je wilt knoflookje erbij). Laat het NIET bruin worden, en doe dan de garnaaltjes erin. Als ze al gekookt zijn (roze) doe beide kanten halve minuut en je hebt GEWELDIGE garnalen!!! Dus mijn avondeten was vanavond snel gemaakt en verrukkelijk.

Zondag 29 november
Gezellig drukke dag vandaag. Lekker gewerkt.
Maandag 30 november
Vandaag is Chelsea jarig. Ze wordt 23. Overdag moesten we gewoon werken, maar ’s avonds zijn we met z’n alle naar een restaurant geweest. Echt heerlijk gegeten daar en daarna thuis met z’n alle nog wat muziek geluisterd en gezellig lol gemaakt. Leuke dag!!!

Dinsdag 1 december
Ook vandaag nog wel een beetje druk gehad met werken. We hebben een aantal andere schoonmaakwerkzaamheden erbij gedaan, waardoor we nog tot half drie konden werken. Daarna waren we toch wel moe, omdat iedereen gisterenavond ook niet vroeg op z’n bed lag. Nog even naar het postkantoor geweest en ’s avonds gewoon rustig aan gedaan.

Woensdag 2 december
Vandaag erg druk met dagelijkse dingen. Ik heb mijn was gedaan, boodschappen gedaan, wilde even naar de bank. Toen ook meteen naar postkantoor geweest en de bibliotheek. Dus was gezellig drukke dag. Ik zou ook nog een wandeling hebben, maar omdat er te weinig aanmeldingen waren niet doorgegaan. Uiteindelijk wel blij mee, want het was -22 graden en had dus nog veel dingen te doen!! ’s Avonds wel weer gratis pasta gaan eten .

Donderdag 3 december
Vandaag ben ik in mijn uppie naar Sunshine Village (skigebied) geweest. Het was een prachtige dag. Er was de hele dag zon en geen wind, dus was niet heel erg koud. Heb ’s middags lekker een lunch genomen en uiteindelijk om 15.30 uur naar beneden geskied helemaal. Een uur later met de bus gegaan en thuis makkelijk een pizza gegeten. Ben om 19.00 uur al mijn bed ingedoken, omdat ik er vanacht om 2.45 uur uit moet. Maar dat leg ik morgen uit .

Vrijdag 4 december
Kana en ik gaan vandaag naar Calgary voor een schaatswedstrijd. Maar omdat het al zo vroeg begint (8,00 uur) moesten we de allereerste bus nemen en dat was om 4.15 in de ochtend. Uiteindelijk bij Olympic Oval aangekomen was er nog bijna niemand, maar we konden al wel kijken. Eerst was er een deel wat NIET uitgezonden wordt op tv, maar was leuk om te kijken. Daarna kregen we de kaarten voor de echte wedstrijd. Maar kaarten bleken verkeerd, uiteindelijk wel de goede gekregen. De wedstrijd was heel leuk. Heb Renate Groenewold, Ireen Wüst en nog aantal andere bekende Nederlanders gezien!! Was super gaaf. Uiteindelijk was alles afgelopen om 19.00 uur. Toen waren we iets voor 20.00 downtown, maar alle restaurantjes sluiten dan, dus uiteindelijk maar besloten terug naar de busstation te gaan. Toen hadden we een rare enge man als buschauffeur. Hij wilde echt ALLES van ons weten, heel eng. Uiteindelijk uit de bus restaurant gevonden en om 22.00 uur waren we bij de greyhound bus. Het sneeuwde overigens de hele dag en er was overal 20 cm sneeuw en GEEN sneeuwschuiver. Dus was gekkenwerk om ergens te komen. Dus uiteindelijk werd onze bus geannuleerd en zou het morgen om 6.30 uur gaan. Dus we hebben geslapen in het station. Was niet erg fijn. Veel belevenissen dus!! Die ervaring komt er op deze manier wel

Zaterdag 5 december
De bus is uiteindelijk pas gegaan om 7.45 uur. Door de weersomstandigheden van gisteren waren we terug in Banff om 10.30 uur!! Normaal duurt het maar 1,5 uur. Terug in de staffaccomodatie nog even gewacht op de andere en om 12.00 uur mijn bed ingedoken. Toen ik aan het einde van de middag (16.30) wakker werd, werd mij verteld dat er een kerst parade was en dat het zoontje van mijn manager jarig was. Dus mezelf in de kleren gehesen en naar de kerstparade geweest. Was erg leuk en gezellig. Leuk om mee te maken!! Daarna de verjaardag en thuis aangekomen nog even gezeten en naar bed gegaan om 21.00 uur!!!

Zondag 6 december
Een heerlijk werkdag vandaag. Niet al te druk, maar gewoon wel kamers. Ook vanmorgen weer ontbijt. Was leuk en gezellig. Overigens is het nu toch wel winter. Vannacht -30 gehad!!! Dus maar een extra dekentje erbij

Maandag 7 december
Na het werk naar het dorp geweest. Naar het postkantoor geweest, weer een nieuw boek gehaald in de bieb en even door de supermarkten geweest voor koopjes ’s Avonds beetje op tijd bed ingedoken, want morgen wordt een interessante dag!!

Dinsdag 8 december
Ik ga deze weblog afsluiten met een erg leuke dag. Vandaag ben ik namelijk samen met Monica en Kana gaan snowboarden. We kregen een goede deal van het hotel en we hadden het allemaal nog nooit gedaan en konden dan ook gewoon les krijgen voor 2 uur. Het begin op de kleine beginnersbaan ging goed. Was de eerste die bochten onder controle had, dus was helemaal gelukkig. Daarna zijn we met een stoeltjeslift omhoog gegaan en hebben we een beginners afdaling gedaan. Vond het niet echt voor beginners, want waren nog steeds wel een paar steile stukjes bij. Dat was dan dus met instructeur nog wel te doen (hielp ons veel overeind hijsen), maar ’s middags toen we het alleen gingen doen, was het niet te doen. Uiteindelijk zo hard op me bips gevallen dat ik er geen zin meer in had, dus snowboard uitgedaan en naar beneden gelopen!!! Maar ondanks dat, heb ik het wel gedaan en de ervaring ook!!! Ben ik gelukkig. En wie weet komt er nog wel een tweede keer, denk ik nog even over.

Ik heb een nieuw album “winter in banff” met foto’s!!!! Dit was het voor deze week. Tot snel weer!!

Heel veel liefs,

Louisan