Werken en koken

Lieve allemaal,

Deze week begint alweer met een nieuwe ervaring, varkenshaas braden.

Woensdag 7 oktober
Ik heb vandaag 11 eigen kamers schoon gemaakt en dat is me binnen de goede tijd gelukt. Ben daar erg blij over en hoop dat het goed blijft gaan. Toen ik thuis kwam om half vier had ik het helemaal gehad en ben voor 2 uur op de bank gaan zitten met een boek (Engels!!!) Daarna toch wel trek gekregen, dus tijd om mijn varkenshaas te braden. Dit á la Jan Verschuur, want die zijn niet verkeerd. Dus informatie opgevraagd en daar gaan we… Het resultaat was dat ik na 1 minuut de ene kant al zwart had en toen het vuur maar laag gezet (zoals gebruiksaanwijzing) maar weer even later ook de andere kant zwart. De binnenkant is uiteindelijk wel goed geworden, maar ga het binnenkort toch nog een keer proberen. Ik geef niet op!!

Donderdag 8 oktober
Vandaag natuurlijk weer gewerkt en toen we om 15.00 uur naar buiten liepen sneeuwde het behoorlijk. Even binnen gezeten en toen besloten we om een sneeuwpop te gaan maken, want er lag inmiddels al zo’n 5 cm. Dus met z’n vieren (Kana, Nina, Benjamin en ik) de kou getrotseerd en een sneeuwpop gebouwd (zie foto-album). Daarna terug naar binnen gegaan, want het was toch wel koud (-8 graden). Toen ik eenmaal binnen zat begon ik toch wel trek te krijgen, dus de kip uit de vriezer. En toen kwam ik er achter dat ik een grote fout had gemaakt, want ik had een mega pak van 10 stukken kip niet apart gedaan, voordat ik ze in de vriezer heb gedaan, dus helaas geen kip vandaag:S. Weer wat geleerd. Tot nu toe dus nog niet echt een succesvolle week met koken.

Vrijdag 9 oktober
Ik ben eerst gaan werken en daarna de hoofdstraat hier ingedoken. Moest even naar postkantoor (de brief van mijn opa ophalen, HEEL ERG BEDANKT!!!!)) en daarna boodschappen gaan doen, want had niets in huis. ’s Avonds heb ik met een soort van paneermeel mijn kip gemaakt (zeer goed!!) en erwtjes gegeten. Wat een uitkomst, diepvriesproducten en magnetron. Het is zo heerlijk makkelijk, snel klaar en toch lekker.

Zaterdag 10 oktober
Ik heb natuurlijk gewoon weer gewerkt. ’s Middags na het werk ben ik samen met Kana rondje dorp gaan doen. We gingen ook boodschappen doen. ’s Avonds heb ik kip gemaakt voor de andere, want door mijn fout van donderdag is het anders niet mogelijk om mijn kip op te eten voordat het niet goed meer is. Ze vonden het lekker en daar was ik erg blij mee. Daarna zijn we een film gaan kijken, maar dat is hier alleen maar horror dus ook niet veel bijzonders of interessant. Daarna mijn bed ingedoken en nog even gelezen en toen in slaap gevallen.

Zondag 11 oktober
De zondag begint gewoon met werken om 8.00 uur, maar elke zondag hebben we dan om 9.00 met alle collega’s een ontbijt op het werk. Elke week is er een andere collega die voor het ontbijt moet zorgen. Is erg leuk en gezellig. Daarna natuurlijk hard aan het werk, want het was super druk. Ik had het idee om na het werk een berg te gaan beklimmen, maar had last van mijn rug dus ben lekker thuis gebleven en wat gelezen. Toen waren we ons aan het klaar maken om te gaan en toen kwam ineens Carmen binnen. Die is naar Vancouver gegaan 2 dagen nadat ik hier kwam. En nu was ze weer terug. Erg leuk dus ze is ook mee geweest.Om 19.00 uur zijn we met de hele groep van hier naar restaurant geweest waar we voor 10 dollar een 3-gangen menu kregen. Dat is al voor morgen, thanksgiving.

Maandag 12 oktober
Vandaag eerst gewerkt. In het hotel gaan ze de derde verdieping renoveren, dus wij moeten helpen alle kamers leeg te halen. Gisteren nog niet mee hoeven helpen, want er waren veel kamers die op de andere verdiepingen nog moesten worden gedaan. ’s Avonds ben ik naar vrienden in Canmore geweest en dat was heel gezellig. We hebben natuurlijk de traditionele kalkoen gegeten en erg gelachen. De tijd vloog!!

Dinsdag 13 oktober
Het was gelukkig niet zo druk als gisteren en ik was best wel snel klaar. Na het werk ben ik naar het postkantoor geweest en ook nog naar een reisorganisatie. Ik ga namelijk morgen op mijn vrije dag mijn eerste dagtour maken. Maar daarover volgende week meer!!

Tot volgende week.

Groetjes Louisan