Nieuwe farm, nieuwe ervaringen
16 sep. 2009
vanuit
Beste familie, vrienden en kennissen,
Na een lastige week, dan nu mijn vertrek naar Prince George.
Woensdag 9 september
Vandaag is de dag dat ik naar Prince George ga. Eerst heb ik mijn laatste spullen nog ingepakt en na de lunch zijn we naar Dawson Creek gereden. Daar heb ik nog wat dingen geregeld en toen is mijn busreis begonnen (15.45). Het is een busreis van 5 uur en het was heel mooi. Veel bergen en de hele tijd stroomde er overal water. Heb helaas helemaal geen foto’s kunnen maken, want ze zijn allemaal mislukt. Dit komt omdat de bus te hard rijd en als we stopte was er net weer geen water (voor mooie foto's) of het regende.
Donderdag 10 september
Gisterenavond was heel gezellig. Ik werd leuk ontvangen en er is hier tot zaterdagavond ook nog een ander meisje (Corine) uit Zwitserland. Corine is 24 en we zijn begonnen vanmorgen met voeren van de paarden en de poep op ruimen. Dit is gelukkig lang niet zo erg als op mijn andere farm. Daarna zijn we gaan paardrijden. Ze doen dat hier op de cowboy manier. Dus met 1 hand je teugels vasthouden en daarmee moet je het doen. Het was behoorlijk heftig want er zijn grote bergen waar we dan op en af gaan. Ze hebben verschillende parkoersen gemaakt en dat heet dan “trail”. Elke trail heeft een naam, maar daar heb ik nog niets over gehoord verder. Ook heb ik al een keer me knie gestoten tegen een boom en ik heb wel gemerkt dat die niet erg meegeeft :S Maar behalve dat is het echt GEWELDIG. Je bent echt helemaal één met de natuur.
Vrijdag 11 september
Deze ochtend zijn we weer begonnen met het voeren van de paarden en het schoonmaken van het stuk weiland en ook daarna zijn we weer gaan rijden. Dit keer is Sue (gastvrouw) echter ook mee gegaan en zij reed op een paard dat een veulen heeft en die liep dus ook gewoon mee. Was echt super leuk als je het ziet springen en hopsen. Toen we terug kwamen zijn we alle paarden ( gaan schoon maken, want morgen gaan we naar een pokerride. Het is een rit van 4 uur en dan ga je dus ook een trail volgen en bij iedere stop (5x) krijg je een kaart (hetzelfde als met poker, speel je ook met 5 kaarten). En wie aan het einde van de rit de beste 5 kaarten heeft wint. En het gaat niet op tijd, het is gewoon echt voor de fun.
Zaterdag 12 september
Vandaag vroeger opgestaan om de paarden te voeren, want we gaan naar de pokerride. Daar aangekomen gingen we ons inschrijven en wij waren al de deelnemers 78 t/m 83. Er zijn (denken we) zo'n 120 mensen geweest. De rit zelf was echt fantastisch en gelukkig niet zo moeilijk als wat ik hier met Ward doe. Heb leuke foto's gemaakt en ik zal kijken als ik tijd heb om ze erop te zetten. Ook kon je prijzen winnen (als je 5 goede kaarten had getrokken). Ik win nooit iets, maar we gingen toch even kijken bij alle prijzen. Je naam stond namelijk bij de prijs. Dus wij zijn rond de tafel gelopen en Sue won een inklapbare stoel. Toen ging ik nog een rondje lopen en toen ineens zag ik mijn naam Ik heb een houten soort van schilderij gewonnen uit zwitserland. Ben ik heel blij mee!! Mijn eerste pokerride en nog prijs ook!!! Super leuke dag dus. Ik zal kijken of ik er een foto van kan maken dan kunnen jullie het ook zien.
Zondag 13 september
Vandaag weer begonnen met het voeren van de paarden en daarna de rest van de dag eigenlijk niets meer gedaan. We waren allemaal nog moe van het rijden van gisteren, dus hebben lekker buiten op het terras gezeten en van de zon genoten. Het schijnt hier super goed weer te zijn voor deze tijd van het jaar!!
Er is vandaag wel een paard gekomen van een andere familie. Sue en Ward gaan dit paard leren om in een trailer te gaan, want dat heeft ze nog nooit geleerd. Het was moeilijk geweest om haar hier heen te brengen, want de allereerste keer zijn ze al 1 uur bezig geweest om haar erin te krijgen. Uiteindelijk 's middags geoefend en toen ging het op een gegeven moment heel goed. Hier zijn alleen wel hele andere paarden trailers. Ik heb er een foto van in mijn fotoboek.
Maandag 14 september
De ochtend was hetzelfde en daarna ben ik weer gaan kijken bij het trainen van het paard. Het ging eerst niet goed en begon weer te weigeren. Ook ging ze bokken en steigeren. Daarna ging het beter en hebben we het ook geprobeerd in een normale kleine trailer, waar twee paarden in kunnen. Dat ging de meeste keren helemaal goed. Daarna zijn we een kleine rit (1 uur) gaan rijden met de paarden. Alleen Ward en ik. De twee wolfhonden gaan dan mee, dat is om ons te beschermen tegen de beren. En 's avonds zijn Ward, Rachel en ik naar een outdoor rijbak gegaan hier 10 min. vandaan en daar heb ik zitten kijken naar het rijden van Ward en Rachel.
Dinsdag 15 september
Vanmorgen begonnen zoals alle dagen hier en daarna ben ik weer gaan kijken bij het trainen van het paard. Het ging heel goed en ze ging elke keer gewoon goed en netjes de trailer in. Daarna ging hij haar leren “opzij” te gaan (get over). Maar dat was geen succes en hebben ze veel geoefend. En dan afwachten hoe dat morgen gaat. De rest van de ochtend en middag mijn boek gelezen en relaxed. Vroeg nog een keer of we gingen rijden. Hij zij van wel maar we zijn nog niet gegaan en het is nu al vier uur. Dus vandaag gaat het niet door.
Dit was het voor deze week. Nu is mijn idee om gewoon iedere week te sturen, en niet 3 tegelijk. Ik weet dat het erg veel was, maar hoop dat jullie het niet een te grote opgave vonden.
Tot snel,
Dikke kus,
Louisan
Na een lastige week, dan nu mijn vertrek naar Prince George.
Woensdag 9 september
Donderdag 10 september